Ainekset 12 isohkoa annosta

Pohja:
Rahkaseos:
4-5
dl
vatkautuvaa kermaa
400
g
sitruunamaustettua rahkaa (2 tlk)
Täyte:
2
dl
mansikkasurvosta tai -hilloa
4
dl
viipaloituja mansikoita
2
banaania
n.4
dl
persikkalohkoja
Kostutus:
1
dl
persikkatölkin lientä
Koristelu:
mansikoita, persikoita

Ohje

  1. Sulata taikinat ja kauli niistä silikonialustan tai leivinpaperin päällä 3-4 isoa, ruokalautasen kokoista pyöreää kakkupohjaa. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä. 

  2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja persikkatölkin liemellä. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja, hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle.

  3. Jatka samoin niin, että kaikki kolme-neljä levyä ovat kakussa. Koristele viipaloiduin mansikoin ja persikoin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.