Ainekset 8 annosta

Piirakkapohja
Täyte
2
dl
Kuohukermaa
200
g
Tuorejuustoa
150
g
Valkosuklaata
ripaus
Vaniljasokeria
3
Liivatelehteä
2,5
tl
Piparminttuaromia
Kuorrute
100
g
Voita
200
g
Tuorejuustoa
3
dl
Tomusokeria
Vihreää elintarvikeväriä
Strösseleitä ja leivontaglitteriä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
  2. Voitele piirakkavuoka ja kauli piparkakku- ja lehtitaikinat yhteen (pistele pohjaan reikiä) ja laita uuniin.
  3. Anna jäähtyä kunnolla.
  4. Aloita täytteen valmistaminen liottamalla liivatelehdet kylmään veteen.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  6. Sulata suklaa ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata liivatteet ja vatkaa joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja piparminttuaromi.
  7. Valmista tuorejuustokreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri sekä elintarvikeväri
  8. Pursota piirakan päälle ja koristele strösseleillä ja glittereillä.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Oona Joutjärvi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.