Haettu sivustolta 5.11.2024
Ainekset 8 annosta
Piirakkapohja
Täyte
2
dl
Kuohukermaa
200
g
Tuorejuustoa
150
g
Valkosuklaata
ripaus
Vaniljasokeria
3
Liivatelehteä
2,5
tl
Piparminttuaromia
Kuorrute
100
g
Voita
200
g
Tuorejuustoa
3
dl
Tomusokeria
Vihreää elintarvikeväriä
Strösseleitä ja leivontaglitteriä
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
- Voitele piirakkavuoka ja kauli piparkakku- ja lehtitaikinat yhteen (pistele pohjaan reikiä) ja laita uuniin.
- Anna jäähtyä kunnolla.
- Aloita täytteen valmistaminen liottamalla liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata liivatteet ja vatkaa joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja piparminttuaromi.
- Valmista tuorejuustokreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri sekä elintarvikeväri
- Pursota piirakan päälle ja koristele strösseleillä ja glittereillä.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Oona Joutjärvi
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua