Joulua odotellessa on mukava leipoa joulun makuisia herkkuja, kuten pipareita, pullia... Tässä reseptissä paistovalmiisiin korvapuusteihin  on keksitty laittaa piparisydän. Ohje on tosi helppo - kohmeisesta Pipari- tai Piparkakkutaikinasta leikataan siivu taikinaa ja se painetaan hieman sulaan pakastekorvapuustin sisään.. Tiesitkö mitä eroa on Pipari- ja Piparkakkutaikinalla? Piparitaikina on kasvirasvalla leivottua laktoositonta piparitaikinaa  ja Piparkakkutaikina on perinteistä voilla leivottua taikinaa.

Ohje

  1. Leikkaa kohmeisesta tai hiukan sulaneesta piparitaikinalevystä sentin paksuisia siivuja leveyssuunnassa. Aseta yksi taikinasiivu kunkin korvapuustin keskelle vakoon. Mikäli annat puustien sulaa ennen paistamista, voit painaa piparitaikinaa hieman pullan sisään. 

  2. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15–17 min kauniin värisiksi.

VINKKI: PIPARIPULLAKRANSSI Saat kätevän jouluisen pullakranssin, kun laitat raa'at piparikorvapuustit ympyrän muotoon kiinni toisiinsa leivinpaperille uunipellille ja annat niiden paistua kranssiksi. (Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy)

Resepti:
Seija Flythström, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.