Tällä kertaa bruchetat tehdään herkullisille lehteville pohjille. Se onnistuu käyttämällä Myllyn Paras Torttu- tai Voitaikinaa.

Saat vegaanisia bruchettoja, kun käytät torttutaikinaa ja korvaat vuohenjuuston kasvirasvajuustolla, jota raastat lehtevien leipien päälle vuohenjuuston tilalle.

Halutessasi voit paistaa paloja sellaisenaan ensin 5-10 minuuttia, lisätä täytteet puoliraaoille taikinapaloille ja jatkaa paistamista kauniin värisiksi. Näin syntyy lehtevin tulos.

Mainio tarjottava pikkujoulun aikaan ja uudenvuoden juhliin.

Ainekset 15-20 kpl annosta

Päälle:
3
kpl
isoa punasipulia
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
hiutalesuolaa
2
rkl
hunajaa
4
tomaattia
1
rkl
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
1
tl
rouhittua mustapippuria
200
g
vuohenjuustoa
½
granaattiomena

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan.
  2. Viipaloi punasipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paahda nämä pannulla öljy-hunaja-suolaseoksessa 5 minuuttia. Hienonna tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta seos hienonnetulla rosmariinilla ja mustapippurilla.
  3. Viipaloi vuohenjuusto ja ota granaattiomenasta siemenet erilleen.
  4. Leikkaa jokainen taikinalevy terävällä veitsellä 3–4 palaan, asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille.
  5. Jaa palojen päälle paistettu täyte sekä levitä pintaan vuohenjuustosiivuja ja granaattiomenansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kauniin värisiksi. Nauti lämpiminä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.