Haettu sivustolta 22.11.2024
Someleipurit 2024 -vuosi leivotaan lempeästi käyntiin Jenna Saarilahden (@kinuskisydan) ihanalla lohi-aurapiirakalla, jossa käytetään valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (suolainen) sekä joulupöydän herkuista jäänyttä lohta ja aurajuustoa.
Haasteen Jenna sai edeltäjiltään eli vuoden 2023 Someleipureilta:
"Kun joulun tohinoista on selvitty, löytyy kaapeista monenlaisia tähteitä, joista voi leipoa herkkuja uudenvuoden tarjoiluihin. Suunnittele siis suolainen leivonnainen 'mitä kaapista löytyy' -ajatuksella. Käytä valitsemaasi Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa."
Leivo sinäkin hävikit hukkaan ja ota Jennan helppo resepti testiin!
Ainekset 10 annosta
Pohja
Täyte
1
punasipuli
n. 200
g
kylmäsavulohta tai savulohta
n. 100
g
aurajuustoa
n. 200
g
sitruunarahkaa
2
dl
sitruunapippurikermaa
2
munaa
0,5
tl
sitruunapippuria
Koristelu
tuoretta tilliä
1
sitruuna
Ohje
- Sulata Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (suolainen) paketin ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
- Siivuta sulatuksen aikana sipuli, leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja murusta aurajuusto.
- Painele sulanut piirakkapohja vuoan (halkaisija 25–30 cm) pohjalle. Levitä pohjan päälle sitten kala ja punasipulisiivut.
- Sekoita kulhossa keskenään sitruunarahka, ruokakerma ja munat. Mausta sitruunapippurilla.
- Kaada seos piirakkavuokaan kalan ja sipulin päälle.
- Murustele aurajuustoa piirakan päälle oman maun mukaan.
- Paista 200 °C -asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Koristele halutessasi tuoreella tillillä ja ohuilla sitruunasiivuilla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua