Someleipurit 2024 -vuosi leivotaan lempeästi käyntiin Jenna Saarilahden (@kinuskisydan) ihanalla lohi-aurapiirakalla, jossa käytetään valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (suolainen) sekä joulupöydän herkuista jäänyttä lohta ja aurajuustoa. 

Haasteen Jenna sai edeltäjiltään eli vuoden 2023 Someleipureilta: 

"Kun joulun tohinoista on selvitty, löytyy kaapeista monenlaisia tähteitä, joista voi leipoa herkkuja uudenvuoden tarjoiluihin. Suunnittele siis suolainen leivonnainen 'mitä kaapista löytyy' -ajatuksella. Käytä valitsemaasi Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa." 

Leivo sinäkin hävikit hukkaan ja ota Jennan helppo resepti testiin!

Ainekset 10 annosta

Pohja
Täyte
1
punasipuli
n. 200
g
kylmäsavulohta tai savulohta
n. 100
g
aurajuustoa
n. 200
g
sitruunarahkaa
2
dl
sitruunapippurikermaa
2
munaa
0,5
tl
sitruunapippuria
Koristelu
tuoretta tilliä
1
sitruuna

Ohje

  1. Sulata Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa (suolainen) paketin ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunnin ajan. 
  2. Siivuta sulatuksen aikana sipuli, leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja murusta aurajuusto. 
  3. Painele sulanut piirakkapohja vuoan (halkaisija 25–30 cm) pohjalle. Levitä pohjan päälle sitten kala ja punasipulisiivut. 
  4. Sekoita kulhossa keskenään sitruunarahka, ruokakerma ja munat. Mausta sitruunapippurilla. 
  5. Kaada seos piirakkavuokaan kalan ja sipulin päälle. 
  6. Murustele aurajuustoa piirakan päälle oman maun mukaan. 
  7. Paista 200 °C -asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. 
  8. Koristele halutessasi tuoreella tillillä ja ohuilla sitruunasiivuilla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.