Ainekset uunipellillinen annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
1
muna
vähän maitoa
voita tai margariinia
Täyte:
3
dl
vettä
7
dl
maitoa
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista annos ruistaikinaa ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä)

  2. Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää suurimot ja riisit ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi noin 40 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä haaleaksi. Erota keltuainen ja valkuainen ja vatkaa valkuainen kevyesti. Sekoita se puuron joukkoon.

  3. Kauli ruistaikina isoksi uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Vedä taikina varovasti pellin päälle. Levitä puuro taikinalevylle jättäen reunoille noin 3 cm. Käännä reunat ja rypytä riisipiirakan tapaan. Sekoita keltuaisen joukkoon tilkka maitoa ja voitele reunat.

  4. Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla 275-asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä.

  5. Sulata vähän voita ja lisää joukkoon tilkka maitoa. Kaada seos uunipellille ja nostele piirakkaa ja kallistele peltiä, niin seos pehmittää piirakan koko pohjan. Leikkaa paloiksi ja tarjoa tavallisen tai raejuustomunavoin kanssa.

  6. Voit valmistaa pohjaksi myös normaalin karjalanpiirakkataikinan. Täytteeksi voit keittää myös tavallisen riisipuuron Myllyn Paras Puuroriisistä tai ohrapuuron Myllyn Paras Esikypsytetystä kokonaisesta ohrasuurimosta.  

Resepti:
Kati Nappa, joka on saanut sen vuosia sitten Kyllikki Laaksolta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.