Uusi vuosi alkaa suu täynnä Iida Huhtaluhdan (@spicegirls_baking) ihanan rukiista juusto-rosollipiirasta, joka on leivottu Iidan aivan ensimmäisellä Someleipurit 2024 -reseptillä. Leivontahaasteen tuoreille Someleipureille antoivat heidän edeltäjänsä Anna ja Pihla eli Someleipurit 2023:
"Kun joulun tohinoista on selvitty, löytyy kaapeista monenlaisia tähteitä, joista voi leipoa herkkuja uudenvuoden tarjoiluihin. Suunnittele siis suolainen leivonnainen 'mitä kaapista löytyy' -ajatuksella. Käytä valitsemaasi Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa."
Iida pisti heti tuumasta toimeen ja valitsi taikinakseen Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinan, joka sai kaverikseen rapsakkaa rosollia ja maistuvaa juustoa joulypöydästä:
"Tämä maukas ja helppo juustopiiras valmistuu maukkaasta Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta. Raaka-aineet valikoitui joulupöydästä jäljelle jäänneistä tuotteista eli rosollista, jonka lisäksi mukaan on paloiteltu juustotarjottimesta jäljelle jääneet juustot. 😋"
Aloita sinäkin uusi vuosi ilman hävikkiä ja leivo joulupöydän viimeiset herkut tähän ihanaan piiraaseen!
Ainekset 10 annosta
Ohje
- Sulata Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa pakkauksen ohjeen mukaan huoneenlämmössä noin tunti.
- Levitä sulanut taikina noin 25 cm pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 200 °C -asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia.
- Kun pohja on uunissa, valmista täyte. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla. Pieni juustot kuutioiksi. Levitä kuullotettu sipuli ja juustot esipaistetun pohjan päälle.
- Yhdistä kananmuna, ruokakerma, kermaviili ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos sipulin ja juustojen päälle. Lisää piirakkaan vielä rosolli.
- Paista piirakkaa vielä uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia kauniin väriseksi. Tarvittaessa voit laittaa folion/uunipellin suojaksi. Piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempää vuokaa käytät, sitä paksumpi piirakka on ja sitä pidempi myös paistoaika.
- Anna piirakan vetäytyä noin tunnin verran uunista tultua. Koristele piirakka rucolalla, mozzarellalla, sitruunalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.
Kommentteja ja keskustelua