Tyylikkäästi kahvin makuisen piirakan kruunaa kahvicrumble, johon todellakin käytetään myös kahvipuruja. Crumble kannattaa ajan säästämiseksi valmistaa etukäteen.
Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan. Esipaista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Pohjan paistuessa sekoita täytteen ainekset yhteen ja tee kahvicrumble: Sulata suklaa ja voi yhdessä mikrossa. Yhdistä kahvipurut, sokeri ja vehnäjauhot. Yhdistä sulat ja kuivat ainekset. Anna jäähtyä jääkaapissa. Levitä massa leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta uunista ja riko rakennetta rikki. Paista vielä toiset 10 minuuttia.
Levitä täyte esipaistetun taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 120-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua