Pakastetaikinoista voi valmistaa kätevästi suolaisia syötäviä illanistujaisiin. 

Croissanteista voi tehdä erikokoisia tarjoilutarpeen mukaan.

Lehtevät taikinat paistetaan mahdollisimman kylminä kuumassa uunissa, 225 asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan. Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä croissanteja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
50
g
tuoretta pinaattia
1
tl
mustapippuria
½-1
tl
suolaa
75
g
vahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena
100
g
tapas- tai paprikatuorejuustoa
n.80
g
ilmakuivattua kinkkua tai parmankinkkua
Pinnalle:
1
muna
50
g
vahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan.
  2. Valmista täyte: ryöppää pinaatin lehdet kiehuvassa vedessä nopeasti (2 min). Valuta lävikössä, kaada kulhoon ja silppua hieman saksin. Tai käytä pakastepinaattia. Mausta pinaatti mustapippurilla ja suolalla, lisää joukkoon raastettu vahvanmakuinen juusto ja tuorejuusto. 
  3. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Venytä käsin kolmioiksi. Levitä jokaiselle kolmiolle samanmuotoisesti viipale parmankinkkua ja laita päälle ruokalusikallinen pinaattitäytettä. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta), nipistä kapea loppu rullan alle kiinni.
  4. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 - 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Halutessa voit korvata pinaatin basilikalla tai muilla yrteillä tai kesällä luonnonkasveilla, esim. nokkosella tai vuohenputkella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.