Churrot, eli "munkkitangot", ovat alkujaan espanjalainen herkku, joka sopii täydellisesti juhlapöytään, vappuun tai vaikkapa lastenkutsuille. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla valmistettu taikina on yksinkertainen, eikä kohottamista tarvita – tärkeintä on keskittyä tarkkuuteen paistovaiheessa kuumassa öljyssä.

Sitruunamehu tuo churroihin ihanaa raikkautta, mutta voit halutessasi maustaa taikinan myös vaniljasokerilla. Valmiit churrot ovat ulkoa rapeita ja sisältä kuohkeita – juuri niin kuin niiden kuuluukin olla. Kieritä paistetut churrot sokeri-kaneliseoksessa ja tarjoile lämpiminä esimerkiksi suklaakastikkeen kera. Todellinen makuelämys, joka vie kielen mennessään!

Ainekset n. 30 annosta

3
dl
vettä
75
g
voita
¼
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
puristettua sitruunamehua
2
munaa
Paistamiseen:
0,7-1
l
rypsiöljyä
Pinnalle:
n.1
dl
sokeria
2
tl
kanelia

Ohje

  1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä, lisää hunaja ja sitruunamehu sekä jauhot ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla hetki, niin että syntyy taikina. Lisää munat, vatkaa jälleen hetki, jotta munat sekoittuvat tasaisesti taikinaan. 
  2. Siirrä taikina pursotuspussiin, n. 10 mm tylla on hyvä. Tai laita muovipussiin, josta leikkaat kulman pois ( 1cm reikä kulmaan). Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, 185-190-asteista, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
  3. Pursota kattilaan n. kymmensenttinen pötkö taikinaa, leikkaa tarvittaessa saksilla poikki. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.  Paista kattilassa kerrallaan useita churroja molemmin puolin. 
  4. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten toisella lautasella sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa churrot tuoreina sellaisenaan tai esim. sulatettuun suklaaseen dipaten tai vappuna siman kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.