Täyteläisen banaani-suklaaduon täydentää kylmä vaniljakastike tai jäätelö.

Ainekset 8 annosta

100
g
voita
½
dl
tummaa siirappia
50
g
tummaa suklaata
4
banaania
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
paahdettuja pähkinöitä oman maun mukaan

Ohje

  1. Yhdistä voi ja siirappi kattilassa. Kiehauta. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan.
  2. Kuori ja leikkaa banaanit pituussuuntaan puoliksi. Asettele banaanit leikkauspinta alaspäin voi-suklaaseokseen.
  3. Kauli taikina noin 5 mm:n paksuiseksi ja asettele banaanien päälle. Taita reunat sisäänpäin. Paista 220-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa tarjoiluastiaan. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön ja murskattujen pähkinöiden kanssa.

 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.