Jouluna perinteisten herkkujen leivonta tuo yhteen niin ystävät kuin sukulaiset – jos ei leipomaan, niin ainakin herkuttelemaan. Tänä vuonna perinneherkkujen rinnalle leivotaan kuitenkin jotain aivan uutta. Vuoden 2024 Someleipuri Jenna Saarilahti (@kinuskisydan) nimittäin suunnitteli reseptin joulutorttuihin, jotka kruunataan appelsiinimarmeladilla ja kinuskimoussella. Appelsiini-kinuskitortut leivotaan sulatusta vailla valmiista Myllyn Paras Torttutaikinasta ja leikataan helppoon neliön muotoon. 

Joululeivonnan Jenna on itse aloittanut jo hyvissä ajoin ennen joulua: ”Aloitan jouluherkkujen leipomisen yleensä lokakuun loppupuolella. Leivon joka joulu perinteisiä jouluherkkuja, kuten pipareita. Tykkään kuitenkin testata aivan uusia joululeivonnaisia ja kehitellä reseptejä myös itse meidän perheen joulupöytään.” Helposti ja nopeasti valmistuvien appelsiini-kinuskitorttujen kaveriksi Jenna suosittelee glögiä. Ota siis Myllyn Paras Torttutaikinalevyt sulamaan, lämmitä kuppi kuumaa ja leivo joulutortut uudella tapaa.

Ainekset noin 8 annosta

Kinuski:
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
tai
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (jos käytät tätä, aloita leipominen pohjista)
Pohjat:
230
g
appelsiinimarmeladia
Kinuskimousse:
2
dl
vispikermaa
200
g
tuorejuustoa
alussa valmistamasi kinuski (tai karamellisoitu kondensoitu maito)
Koristelu:
tuore appelsiini
(tomusokeria)

Ohje

Kinuski:

  1. Laita kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 min. Sekoita usein, sillä kinuski palaa herkästi pohjaan. Kinuskin voit korvata purkilla karamellisoitua kondensoitua maitoa.
  2. Jätä valmis kinuski sivuun jäähtymään.

Pohjat:

  1. Ota torttutaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön ja levitä ne leivinpaperin päälle.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 °C asteeseen.
  3. Laita hyvin sulaneet neljä torttutaikinalevyä vierekkäin ja yhdistä ne painelemalla saumat yhteen. Kauli sitten levystä hieman suurempi.
  4. Levitä appelsiinimarmeladia tasainen kerros ison levyn päälle.
  5. Piirrä veitsellä tai taikinapyörällä ääriviivat niin, että saat 8 neliön muotoista palaa.
  6. Paista uunissa noin 15 min.
  7. Tee yli jääneestä torttutaikinalevystä 8 perinteistä tähtitorttua minikoossa (nämä tulevat koristeeksi). Käytä appelsiinimarmeladia hillokkeena. Paista näitä ison torttulevyn jälkeen noin 7 min.
  8. Anna ison torttulevyn ja minitorttujen jäähtyä hyvin. Leikkaa sitten torttulevy tekemiesi ääriviivojen mukaan kahdeksaksi palaksi.

Kinuskimousse ja koristelu:

  1. Vatkaa vispikerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Sekoita joukkoon 3/4 jäähtyneestä kinuskista (tai karamellisoidusta kondensoidusta maidosta).
  2. Pursota kinuskimoussea torttujen päälle.
  3. Lusikoi loput kinuskit pursotinpussiin ja pursota kinuskiraidat torttujen päälle.
  4. Leikkaa appelsiinista lohkoja ja koristele niillä sekä minijoulutortuilla tortut.
  5. Viimeistele halutessasi siivilöimällä tomusokeria torttujen päälle.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.