Pannari on klassikko, joka kuuluu niin arjen herkkuhetkiin kuin torstain hernekeittopäiväänkin. Tällä takuuvarmalla pannukakkuohjeella valmistat pannarin, joka maistuu koko perheelle. Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhojen avulla taikinasta syntyy juuri sopivan ilmava.

Pannukakku maistuu perinteisesti hillon ja kermavaahdon kanssa, mutta kokeile lisukkeeksi myös marjoja, hunajaa tai vaniljalla maustettua rahkaa. Parhaimmillaan pannukakku on tuoreena uunista, mutta muista tarkkailla paistoaikaa – liian tummaksi paistunut pinta voi tehdä siitä kuivan.

 

Ainekset uunipellillinen, 12 annosta

Taikina:
4
kpl
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1
l
maitoa
50
g
voita

Ohje

  1. Vatkaa ensin kevyesti munat ja sokeri. Lisää suola ja maito ja lopuksi jauhot pienissä erissä.
  2. Lisää taikinan joukkoon sulatettu margariini tai voi. Voit myös laittaa rasvan pieninä nokareina pannukakkutaikinan pinnalle.
  3. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. 
  4. Kaada taikina reunalliselle uunipellille, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla.
  5. Kypsennä 225-asteisen uunin tai 200-asteisen kiertoilmauunin toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 25 min ajan.
  6. Tarjoa pannukakku lämpimänä tai kylmänä marjojen ja hunajan kanssa. Myös kermavaahto ja vaniljasokerilla maustettu rahka sopivat ihanasti pannarin seuraksi! 

VINKKI! Voit halutessasi korvata pannukakkutaikinan maidon erilaisilla maitojuomilla, kuten manteli- tai kookosmaidolla. Käytä tällöin maidon asemasta 1 l maitojuomaa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.