Tämä resepti kuuluu ehdottomasti kuivakakkuihin, jotka säilyvät mehevinä pitkään ja joiden maku jopa paranee muutaman päivän päästä leipomisesta.
Vaikka kakku sopii arkeenkin, erityisesti resepti ilahduttaa juhlien järjestäjiä: Maukas juhlatarjottava, jonka voi valmistaa muutama päivä etukäteen, on iso ilo! Muita erityisen meheviä, pitkään säilyviä kakkuja ovat esimerkiksi banaanikakku ja supersuosittu porkkanakakku.
Toivotamme erityisen stressitöntä aikaa juhlien järjestäjille!
Ainekset torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min.
-
Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min. ennen kumoamista. Kakku säilyy mehevänä useamman päivän, joten voit leipoa sen muutama päivä ennen juhlia. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffineja: jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Mitä suositellaan by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä suositellaan by Anonymous (not verified)