Lisäksi se on ruokaisaa, varsinkin kun siihen lisää viljaisia suurimoita.
Erilaisin kasviksin saat vaihtelua ja perheen pienimmille maistuvan munakkaan, kokeile esim. maissia, herneitä, pieniä paprikakuutioita, porkkanaraastetta, fenkolia raasteena jne.
(sitruuna)maustettua tonnikalaa (2 pss tai 1 tlk, ei öljyssä)
4-5
munaa
1
dl
kasvislientä tai maitoa
1
tl
sitruunapippuria
hiven yrttisuolaa
persiljaa
Ohje
Paista pannulla sipuli ja maissi (rypsiöljyä paistamiseen), lisää kypsät suurimot (1 dl raakoja vastaa 3 dl kypsiä suurimoita) tai risoton loppu ja tonnikala sekä muna-neste-mausteseos.
Anna munakkaan hyytyä pannulla miedolla lämmöllä. Tarjoile heti kuumana. Lisää pinnalle persiljaa. Voit hyydyttää ruoan myös matalassa vuoassa mikroaaltouunissa tai tavallisessa uunissa.
VINKKI: Kokeile tonnikalan tilalla raejuustoa tai kanaa.
Jos hyydytys uunissa, montako astetta ja kuinka kauan? Voinen käyttää myös alkupaistelun pannua uunissa jos sen kahva kestää, selviäisi yhdellä paistoastialla.
Uunissa lämpötila +200 astetta, paistoaika riippuu paljon uunin tehosta. Paistoa kannattaa seurata, kunnes munakas on hyytynyt. terveisin, Kuluttajaneuvonta