Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti.

Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai savustettua riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.

Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa. 

Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.

Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tämän piirakan.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta

Pohja:
TAI
Täyte:
200
g
ylikypsää saunapalvikinkkua
10
cm
purjosipulia
1
dl
aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
½
dl
tuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)
dl
mustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa+mustapippuria)
2
munaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
  2. Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi.
  3. Paista fetapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai savuporoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.