Haettu sivustolta 2.11.2024
9 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
50 min
Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti.
Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai savustettua riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.
Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa.
Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.
Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tämän piirakan.
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta
Pohja:
TAI
Täyte:
200
g
ylikypsää saunapalvikinkkua
10
cm
purjosipulia
1
dl
aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
½
dl
tuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)
2½
dl
mustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa+mustapippuria)
2
munaa
Ohje
- Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
- Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi.
- Paista fetapiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.
VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai savuporoa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
12.3.2023 - 13:03
Tämä on klassikko! Tämä resepti ollut jo vuosia käytössä.
Anonymous
kirjoitti
22.5.2018 - 15:02
Voiko näitä valmispiirakkapohjista tehtyjä piirakoita pakastaa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
23.5.2018 - 08:44
In reply to Voiko näitä by Anonymous (not verified)
Paistamisen jälkeen piirakan voi pakastaa. Raakaa taikinaa ei saa pakastaa uudelleen sulattamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
5.5.2018 - 11:56
Kotikeittiön tumpulakin onnistui tällä reseptillä. Hyvää oli, teen toistekin.
Anonyymi
kirjoitti
11.9.2015 - 20:46
Miksi pitäisi käyttää valmista taikinaa, kun sen tekee itse helposti muutamassa minuutissa?
Anonymous
kirjoitti
6.3.2017 - 19:50
Tosi helppo tehdä näitä piirastaikinoita itse ja tulee paljon parempaa.
Anonyymi
kirjoitti
14.9.2015 - 00:00
Taikinan voi toki tehdä itsekin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
16.8.2014 - 20:38
Piirakka liian suolainen tällä ohjeella. Kannatta varmaan huuhdella liika suola pois juustosta ja aurinkokuivatuista tomaateista. Muuten ihan mehevä ja hyvä.
Anonyymi
kirjoitti
4.9.2009 - 14:41
Tuli aivan ihana. Kannattaa kokeilla!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R