Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca.
Jatka paistamista 225-asteessa n. 10 min, kunnes toscapiirakka saa kauniin värin.
Laitoin pohjaan kardemummaa, väliin pakastemustikoita ja toscaan puolet mantelilastuja ja puolet kaurahiutaleita. Rasvat korvasin maidottomilla vaihtoehdoilla ja nesteinä käytin appelsiinimehua. Näin tuli hyvä maidoton versio.
Olen aina luullut, että hapanmaitotuotteiden kanssa käytetään soodaa, ei leivinjauhetta. Näin ainakin kotitaloustunneilla opetettiin. Miten siis oikeasti on?
Onnistui hyvin ja maku erinomainen! Korvasin kermaviilin maitorahkalla ja persikan appelsiinilla sekä lisäsin yhden kananmunan. Kiitos mahtavasta reseptistä, teen ehdottomasti uudestaan!:)
Korvasin persikat omenasoseella ja pikakaurahiutaleet tavallisilla kaurahiutaleilla. Muruseos ei "sula" joten se kannattaa levittää nätisti. Maistuva resepti!
Tästä löytyi piirakka minun makuuni - ei liian makea ja helppotekoinen. Olen käyttänyt persikoitten sijaan ohuita omenaviipaleita ja leivoin irtopohjavuoassa, joten sain piirakan kauniisti esille lasilautaselle.