Ihanan mehevä ja kostea porkkanakakku on useimmille tuttu leivonnainen. Tällä ohjeella valmistat samasta herkusta mainion brasilialaisen version.

Brasilialaisessa porkkanakakussa ei ole tuorejuusto-kuorrutusta. Sen sijaan kakkuun tehdään kostutus, joka kaadetaan uunista juuri otetun kakun päälle. Kostutus imeytyy kakkuun ja tekee siitä erityisen mehevän!

Ainekset torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta

250
g
porkkanoita
3
munaa
dl
rypsiöljyä
2
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
Kostutus:
1
dl
maitoa
1
dl
sokeria
1
dl
kaakaojauhetta (kaakaojuoma)
1
rkl
margariinia

Ohje

  1. Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kuoritut ja pilkotut porkkanat, munat ja öljyä. Sen jälkeen kaada sekoitus kulhoon ja sekoita siihen sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta.

  2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175-asteessa n. 45 minuuttia.

  3. Valmista kostutus. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja keitä n. 10 min sen jälkeen kun seos alkaa kiehua. Sekoita silloin tällöin. Kostuta kakku heti kun otat sen uunista. Kaada kuuma kostutus kuuman kakun päälle, jolloin kostutus imeytyy kakkuun ja mehevoittää sen.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä-ohjelman kuulija Patricia Nieminen, Nokia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.