Iki-ihanat Suklaaruudut eli mokkapalat on leivottu tässä ilman valkoisia jauhoja.

Pinnalle vielä suklaakuorrutus ja sen päälle tomusokerilla valkoiset sydänkuviot.

Maidon voi halutessaan korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla. 

Katso video ohjeen alta, miten Janne Kataja ja Arja Elina Laine tekevät näitä suklaaruutuja.

Ainekset uunipellillinen, noin 24 neliötä annosta

3
kananmunaa
dl
tummaa sokeria
½
dl
tummaa vahvaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
dl
maitoa
dl
voisulaa
Päälle:
1
dl
kuumaa vahvaa kahvia
½
dl
kuumaa voisulaa
7-8
dl
tomusokeria
3
rkl
tummaa vahvaa kaakaojauhetta
Pinnalle:
tomusokerikuvioita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan.

  2. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

  3. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, katso että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä.

  4. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Leikkaa leivinpaperipalaan n. 3 cm kokoinen sydämen muotoinen reikä, sihtaa sen avulla leivoksille koristelu.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.