annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Täyte:
3
tlk
sitruunarahkaa (600 g)
⅓
tl
inkivääriä
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
(kulta)rusinoita
1
dl
kuivattuja pieniä papaijan/mangon paloja (+ rommia)
3
munaa
Koristeeksi:
pääsiäisrakeita
Ohje
Valmista ensin 3 dl annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli kohonnut taikina isoksi levyksi 40 x 40 cm ja leikkaa se 4 x 4 ruudukoksi eli 16 neliöksi (yksi neliö on aina 10 x 10 cm).
Painele taikinaneliöt silikonisiin tai tukeviin paperi- tai foliomuffinimuotteihin tai muffinipellin (voitele) koloihin. Vuoraa kolojen reunat ja pohjat niin, että muodostuu tyhjiä kuppeja.
Anna pullakuppien kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettyinä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin tunnin ajan).