• Kun kaipaat vaihtelua lettuhetkiin, kokeile banaanilettuja. Banaaniletut maistuvat viikonlopun aamupalalla tai brunssilla, välipalana, kevyen aterian jälkiruokana ja iltapalana.
  • Banaaniletut ovat peruslettujen ihanan makea versio. Taikinaan lisätään soseutettua banaania. 
  • Eksoottisuutta lisäävät vielä rusinat ja mantelirouhe.
  • Makeiden lettujen paistamisessa pitää olla tarkkana, että ne eivät pala, sillä makea taikina vaatii miedon paistolämmön.
  • Ihanan kuuman makean herkun kruunaa kylmä vaniljajäätelö.

Ainekset 20-25 pientä lettua tai 7 isoa annosta

1
banaani
2
munaa
2
dl
vettä tai maitoa
½
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
1
dl
rusinoita tai mantelirouhetta

Ohje

  1. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita munat sekaan. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.

  2. Paista pieniksi letuiksi miedolla lämmöllä. Tarjoile kermavaahdon, jäätelön ja mansikkahillon kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.