Maija Vuonokari, nuorten sarjan Piparinleivonnan SM-voittaja 2020 ja Someleipurit 2021 -kaksikon jäsen, esittelee nämä hurmaavat vaaleat joulupiparit, jotka ovat täydellinen lisä jouluiseen kahvipöytään. Pipareiden mausteinen maku tulee kardemummasta, ja Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla taikina saa ihanan pehmeän, mutta rapean koostumuksen. Perinteiset ainekset kuten voi, sokeri ja siirappi takaavat pipareille herkullisen makeuden, joka vie kielen mennessään. Helposti ja vaivattomasti valmistuvat vaaleat joulupiparit ovat takuuvarma hitti, joka ilahduttaa jokaista joulun viettäjää!

Ainekset annosta

200
g
voita
2
dl
sokeria
1 ½
kananmunaa
½
dl
siirappia
2 ½
tl
kardemummaa
1 ½
tl
ruokasoodaa
1 ½
dl
perunajauhoja

Ohje

  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota sokeri ja munat samalla, kun voi jäähtyy.
  3. Lisää jäähtynyt voisula taikinaan ja sekoita.
  4. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  5. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa keksit muotilla.
  7. Paista 200 °C asteessa noin 8–10 minuuttia.
Resepti:
Maija Vuonokari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.