Ainekset annosta

n.1
kg
perunoita
1
muna
1
tl
suolaa
Täyte:
n.25
g
voita
pari ripausta suolaa
Voiteluun:
voisulaa

Ohje

  1. Keitä kuoritut perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo perunat vähän jäähtyneinä ja lisää joukkoon muut taikinan aineet. Sekoita taikinaksi.

  2. Sekoita täytteen aineet keskenään. Taputtele tai kauli taikinasta hyvin jauhotetuin käsin n. 10–12 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Lisää noin vajaa rkl täytettä toiselle puolelle pohjaa ja käännä pohja ns. puolikuuksi. Sulje vatruskan reuna painelemalla.

  3. Nosta vatruskat pellille ja paista 250-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia, kunnes vatruskat ovat saaneet väriä. Voitele uunista tulleet vatruskat kevyesti voisulalla ja nauti munavoin kanssa.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.