Halloween on juhlapyhä, johon yleensä liitetään erilaiset inhottavat jutut, kauhu sekä tietysti kurpitsat. Meillä halloweenia juhlitaan enemmän juuri kurpitsojen sekä ötököiden ja muiden inhotusten ympäröimänä. Kauhutarinat ja kauhu ei niinkään liity meidän halloween-juhlintaan.

Meillä on ollut usean vuoden ajan omassa naapurustossa halloween-juhlat, joihin on kuulunut herkulliset halloweeniin sopivat tarjoilut, sekä mukavaa halloween-ohjelmaa lapsille. Viime vuonna sain juhlia halloweenia sekä Suomessa että Amerikassa, jolloin näin myös ihan aitoa amerikkalaista halloween-tunnelmaa. Kyllä se Amerikassakin ainakin lapsiperheiden keskuudessa oli hauskaa yhdessäoloa, naamiaisasuja ja mukavia toimintapisteitä lapsille. Omakotialueilla oli autotalleihin rakennettuja tiloja, joihin oli valoilla ja musiikilla luotu halloween-tunnelmaa. Pihoille oli rakennettu lapsille ratoja ja halloween-rekvisiittaa oli paljon esillä. Lapset ja aikuiset pukeutuivat naamiaisasuihin. Pukuina oli kurpitsa-, merirosvo-, haamu- ja keijupukuja sekä kaikkea niiden väliltä.

Halusin luoda näin ennen halloweenia omat kurpitsamuffinssit, joista osa muotoutui lopulta eri tavoin koristelluiksi ”örkeiksi”. Nämä muffinssit maistuvat suklaalle. Kuorrute on valkosuklaakreemiä, joka on värjätty elintarvikeväreillä sekä kaakaojauheella ja pohjana toimii kaakaokuppikakku. Kurpitsaan sopii tuo oranssi väritys, mutta jos haluat tehdä erivärisiä ”örkkejä”, niin värityksen voit valita oman mielesi mukaisesti, kun kuorrute värjätään elintarvikeväreillä. Syötäviä sokerisilmiä saat ostettua isommista marketeista sekä leivontatarvikeliikkeistä ja niitä voit käyttää myös monien muiden halloween-aiheisten leivonnaisten koristeluun. 

Ainekset 12 annosta

Kaakaomuffinssit
2
kananmunaa
dl
sokeria
150
g
turkkilaista jogurttia
¾
dl
öljyä
1
dl
maitoa
1
dl
kaakaojauhetta
tl
vaniljasokeria
½
tl
ruokasoodaa
½
tl
leivinjauhetta
Valkosuklaakuorrute
130
g
valkosuklaata
150
g
voita
½
dl
tomusokeria
2
dl
vispikermaa
(elintarvikeväriä)

Ohje

Muffinssit

  1. Vatkaa kananmunat, sokeri, turkkilainen jogurtti, öljy ja maito keskenään tasaiseksi.
  2. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteen joukkoon. Kääntele muffinssitaikina nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
  3. Jaa muffinssitaikina noin 12 muffinssivuokaan, muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valkosuklaakuorrute

  1. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi.
  2. Mittaa huoneenlämpöinen voi kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja vatkaa muutamien minuuttien ajan niin, että voi vaalenee. Lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa ja jatka vatkaamista. Lisää lopuksi kylmä vispikerma suoraan purkista kuorrutteen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Voit käyttää kuorrutteen sellaisenaan tai värjätä sen elintarvikeväreillä tai vaikka kaakaojauheella haluamasi väriseksi.
  4. Lusikoi kuorrute pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrute haluamallasi tavalla muffinssien päälle. Voit myös levittää kuorrutteen lusikalla ja veitsellä muffinssien päälle.
  5. Minä käytän usein keksikauhaa muffinssien jakamiseen muffinssivuokiin. Kauhalla jaon saa tehtyä siististi ja tasaisesti.
  6. Tein muffinsseihin erilaisia pursotuksia käyttäen mm. yllä olevia pursotusteriä eli pursotustyllia. Näiden pursotusterien lisäksi käytin myös ruohotyllaa, jossa on monta pientä reikää. Sillä saa tehtyä hauskoja ja hieman erilaisia pursotuksia. Ruohotyllalla tehty pursotus näyttää hieman eläimen turkilta tai esimerkiksi pitkiltä spageteilta. Alla olevassa kuvassa näet sokerisilmillä koristellut ”örkkimuffinssit”, jotka on pursotettu tuolla ruohotyllalla. 
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.