Ota pakastetaikina sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa silputut sipulit. Lisää tuorejuusto, kerma, fondi ja viski. Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kypsää riivittyä nyhtöpossua reilu kerros piiraan pohjalle ja sen päälle herneet, jotka voivat olla kohmeisia. Sekoittele herneet possun joukkoon. Kaada pippurinen sipuli-viskikastike päälle ja painele sekin täytteiden joukkoon haarukalla, tasoita pinta.
Sekoita perunamuusiin munat ja Cheddar-juustoa raasteena. Levitä seos täytteiden päälle.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min, kunnes piiras saa kauniin värin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Voit jättää halutessa viskin pois ja käyttää tilalla esim. jotain vahvaa yrttiä, joka sopii sianlihalle, esim. ruukullinen tuoretta salvia-yrttiä.
Kommentteja ja keskustelua