Ainekset 1 piiras, iso korkeareunainen uunivuoka, halkaisija 28 cm annosta

1
rkl
voita
Täyte:
2
rkl
voita
2
sipulia
200
g
mustapippurituorejuustoa
1
dl
ruokakermaa
2
rkl
häränlihafondia
2-3
rkl
viskiä
n. 500
g
kypsää nyhtöpossua (tai joulukinkkua)
200
g
herneitä (pakaste)
Päälle:
250
g
perunalaatikkoa tai perunamuusia
2
munaa
75
g
Cheddar-juustoraastetta

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa silputut sipulit. Lisää tuorejuusto, kerma, fondi ja viski. Ota pannu pois liedeltä.
  2. Taputtele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kypsää riivittyä nyhtöpossua reilu kerros piiraan pohjalle ja sen päälle herneet, jotka voivat olla kohmeisia. Sekoittele herneet possun joukkoon. Kaada pippurinen sipuli-viskikastike päälle ja painele sekin täytteiden joukkoon haarukalla, tasoita pinta.
  3. Sekoita perunamuusiin munat ja Cheddar-juustoa raasteena. Levitä seos täytteiden päälle.
  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min, kunnes piiras saa kauniin värin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit jättää halutessa viskin pois ja käyttää tilalla esim. jotain vahvaa yrttiä, joka sopii sianlihalle, esim. ruukullinen tuoretta salvia-yrttiä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.