Siemennäkkäri on ihanan maukasta ja helppo valmistaa.

Näkkäri on kauniisti pakattuna myös mainio tuliainen tai joululahja. 

Siemennäkkäritaikinan levittäminen uunipannulle onnistuu helpoiten kahden leivinpaperin välissä.

 

Ainekset pellillinen annosta

2,5
dl
valmista salaattisiemensekoitusta (tai sekoitus erilaisia siemeniä)
2
dl
kiehuvaa vettä
½
dl
öljyä
tl
sormisuolaa)

Ohje

  1. Sekoita hiutaleet ja siemensekoitus keskenään.
  2. Lisää kiehuva vesi sekä öljy. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.
  3. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille uunipannun päälle. Voit laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle niin saat levitettyä taikinan ohuelti koko uunipellillisen alueelle (poista päälipaperi ennen paistoa!).
  4. Lisää siemennäkkärin pinnalle halutessasi sormisuolaa.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–60 minuuttia. Anna siemennäkkärin jäähtyä kunnolla ennen paloittelua.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.