Mansikoiden ollessa parhaimmillaan niitä kannattaa käyttää tuoreena kakkuihin ja leivoksiin.

Valkosuklaakakku voi olla perinteinen munavaahtopohjaiseen kakkupohjaan leivottu kakku tai helpommin ilman vaahdotuksia kaurakeksitaikinapohjasta valmistettu kakku.

Kahdella Kauramurotaikinapaketilla saat 4-kerroksiseen kakun.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja valmisti tämän kakun yhteistyössä Radio NRJ:n Tuija Pehkosen ja Tasty Cake -bloggarin kanssa.

Ainekset 15 isohkoa annosta

Pohja:
Valkosuklaarahka:
4-5
dl
vatkautuvaa kermaa
150
g
valkosuklaata
2
tlk
valkosuklaa- tai sitruunarahkaa (400 g)
Mansikkatäyte:
3-4
dl
soseutettuja mansikoita
5
dl
viipaloituja mansikoita
Kostutus:
1
dl
rasvatonta maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Koristelu:
1
l
mansikoita
1
sitruunamelissaruukku

Ohje

  1. Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4 kpl) palasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Ota 1dl kermasta erilleen, kuumenna se kattilassa ja sulata suklaa varovaisesti siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt sulatettu suklaa vatkaten niin, että valkosuklaakermakin vaahtoutuu kiinteämmäksi vaahdoksi siinä sekoitettaessa.
  3. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja osa valkosuklaarahkasta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle osa valkosuklaarahkasta. Tee näin kaikki kerrokset. Koristele viipaloiduin mansikoin ja sitruunamelissanoksin.
  4. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Toisaalta hyvin kostunut kakku on helpompi leikata ja monien makuun.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Varaudu kesän yllätysvieraisiin

Leivo kakun keksipohjat valmiiksi odottamaan kesäviikonlopun yllätysvieraita tai uusien mansikoiden hakuhetkeä. Tarjoile kakku vähän rapeana tai seuraavana päivänä pehmenneiden keksipohjien kera.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.