Valmista salaattiseos ja tarjoile se näyttävästi asteltuna salaatin lehtien keskelle.
Salaatin tulee olla mahdollisimman kiinteää eli salaattisikuri eli endiivi on paras. Valitse mahdollisimman pienikokoisia suippoja sikureja, jolloin veneet eivät ole liian suuria. Mikäli salaattisikurin lehdet ovat löysiä, laita niitä aina kaksi päällekkäin yhteen veneeseen.
Salaattiin sopivat ruokaisaksi aineeksi hennosti mausteinen Basmati- tai Jasmiiniriisi.
Ainekset 20 kpl pikkuvenettä juhliin tai alkupaloiksi annosta
Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
Kuutioi tomaatit, retiisit ja kurkku pikku kuutioiksi, leikkaa sipulin varret pieniksi paloiksi, hienonna rucola, puolita pähkinät ja sekoita kaikki salaatin aineet keitetyn riisin kanssa.
Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon.
Irrota salaattisikurista lehdet yksitellen ja laita ne tarjoilualustalle veneiksi. Yksi tukeva lehti on riittävä aina yhdeksi veneeksi. Mikäli lehdet eivät tunnu tukevilta, laita kaksi lehteä päällekkäin. Annostele salaattia ”venekupit” täyteen. Koristele halutessasi tuoreella yrtillä, esim. wasabirucolalla.
Kommentteja ja keskustelua