Tee rukiisia suolaisia keksejä Halloween-juhliin tai ystävänpäiväksi.

Keksit voivat olla otettu sydänmuotilla, mutta myös Halloween-teemaan sopivat karmivatkin muotit käyvät.

Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa.

Ainekset 20-25 kpl annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
300
g
maustamattomia broilerin- tai kalkkunanfileesuikaleita
dl
silputtua purjosipulia
1
ps
pakastepinaattia (150 g)
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
yrttisuolaa
tl
rouhittua roseepippuria
½
dl
silputtua tuoretta basilikaa
200
g
kevyt fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
150
g
voimakkaanmakuista juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä).

  2. Kauli ruistaikina ohueksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.

  3. Valmista täyte. Paista fileesuikaleet hienonnetun purjosipulin kanssa. Lisää sulatettu ja valutettu pinaatti ja mausta. Sekoita murennettu fetajuusto joukkoon. Jaa täyte taikinapohjille. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta.

  4. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Käytä pohjiksi Myllyn Paras Lehti- tai Voitaikinaa. Ota taikinalevyistä sydänmuotilla kuvioita (älä kauli taikinaa!) ja täytä kuten edellä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Ulla-Maija Hänninen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.