Mämmi on perinteisintä ruokaa, mille EU on myöntänyt tuotesuojan.

Mämmi lienee parhaimmillaan sellaisenaan, mutta mämmin ystävät kokeilevat mämmiä moneen muuhunkin, kuten tässä mousseen.

Mämmin pääraaka-aine on ruis. Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja.

Voit myös tehdä pelkän rukiisen moussen jättämällä mämmin pois aineksista.

Ainekset noin 4-6:lle annosta

2-2½
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispautuvaa kermaa
1
tlk
sitruunarahkaa (200 g)
2
dl
tummaa tai fariinisokeria
1-2
dl
mämmiä (400 g)
(1-3
rkl
sitruunamehua)
n.5-6
dl
mustikoita tai karpaloita

Ohje

  1. Vaahdota kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot, mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi sitruunamehua.

  2. Kokoa annosmaljoihin kerroksittain mustikoita tai karpaloita ja mämmimoussea. Koristele marjoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.