Ainekset kumpaakin noin 25-30 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
2
rkl
kuminaa (rukiisiin)
100
g
sinihomejuustomurua (voitaikinaisiin)
Lisäksi:
dippikastiketta

Ohje

  1. Sulata taikinoita sen verran, että saat kaulittua pyöreän taikinan neliön muotoon ja leikattua molemmista taikinoista terävällä veitsellä ohuita pitkiä suikaleita. Kieputa suikaleet löysille kierteille. Kastele kierteet munamassassa (lautasella) ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Ripottele rukiisten tikkujen pinnalle kuminaa ja voitaikinaisten päälle sinihomejuustomurua. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
  3. Tarjoile sellaisenaan naposteltavina paloina tai dippikastikkeen kanssa. Dippikastikkeeksi sopivat valmiit kastikkeet kuten guacamole, maustettu kermaviili yms.

VINKKI: Jos haluat vähemmän tikkuja, käytä vain osa taikinasta ja säästä loput seuraavaa kertaa varten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.