Paista pyöreä rahkapiirakka uunissa ilman marjoja. Lisää tuoreet mansikat tai muut marjat piirakan päälle ennen tarjoilua.

Pidä aina kätevä, Pyöreä Piirakkataikina pakastimessa varalla!

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
200
g
valkosuklaarahkaa
1
muna
1
dl
kermaa
100
g
valkosuklaata rouheena
4
dl
mansikoita tai muita tuoreita marjoja
tuoreita basilikan tai sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Sekoita rahka, muna, kerma ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
  4. Laita ennen tarjoilua kypsälle tortulle marjat ja yrttejä koristeeksi.

VINKKI: Halutessasi voit korvata valkosuklaan kuivatulla marjarouheella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, Kuva: Anniina Nissinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.