Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle kerros omenamarmeladia. Lado päälle omenalohkot kauniisti. Ripottele päälle muut aineet.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min, kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Mantelien tilalla voit käyttää halutessasi kookoshiutaleita. Kaipaatko muita vinkkejä omenasadon hyödyntämiseen? Perinteinen omenapiirakka on aina varma vaihtoehto.
Piirakkaan voi käyttää raastettua mantelimassaa antamaan mantelin makua, mutta mantelilastujen tuomaa rakennetta mantelimassa ei korvaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta