Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
100
g
paistonkestävää omenamarmeladia
n.2
omenaa lohkoina
½
tl
kanelia
n.½
dl
mantelilastuja (n. 30 g)
1-2
rkl
sokeria

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle kerros omenamarmeladia. Lado päälle omenalohkot kauniisti. Ripottele päälle muut aineet.
  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min, kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Mantelien tilalla voit käyttää halutessasi kookoshiutaleita. Kaipaatko muita vinkkejä omenasadon hyödyntämiseen? Perinteinen omenapiirakka on aina varma vaihtoehto.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.