Maistuvat nokkoset antavat mukavan säväyksen kesäiselle Nokkos-ricottapiirakalle.

Nokkoset sopivat mainiosti myös moniin muihin ruokiin, kuten sämpylöihin, rieskoihin ja lettuihin.

Muista ryöpätä nokkosia hetken aikaa kiehuvassa vedessä ennen käyttöä. Ryöppäys poistaa nokkosen polttavuuden.

Ainekset hieman korkeareunainen piirakkavuoka, halkaisija n. 26 cm annosta

Pohja:
Täyte:
1
rkl
voita
200
g
ryöpättyjä nokkosia (tai pinaatinlehtiä) (n. 1 litra huuhdottuja)
2
sipulia varsineen
1
tl
viherpippuria rouheena
1
tl
suolaa
3
rkl
tuoretta basilikasilppua
250
g
ricotta-juustoa
2
dl
parmesaanijuustoa raasteena
1
dl
kermaa
1
muna

Ohje

  1. Keitä riisit tai suurimot pakkauksen ohjeen mukaan (1 dl raakaa -> 3dl keitettyä). Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Puhdista nokkoset ja huuhdo ne vedellä lävikössä. Laita ne sen jälkeen kiehuvaan veteen hetkeksi, valuta lävikössä.

  3. Valmista täyte paistamalla ryöpätyt nokkoset (pinaatit) ja silputut sipulit öljyssä pannulla, lisää mausteet.  Ota pannu pois liedeltä, ja sekoita mukaan keitetyt valutetut riisit tai suurimot ja juustot sekä kerma, johon olet sekoittanut munan.

  4. Levitä seos piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

VINKKI: Mikäli ricottaa ei ole saatavilla, valmista piirakka fetajuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.