Ainekset noin 10-15:lle annosta

Pohja:
Täyte:
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
250
g
maitorahkaa tai sitruunarahkaa (1 tlk)
Väliin:
2
dl
mansikkasurvosta
2
dl
viipaloituja mansikoita tai 1 tlk säilykehedelmiä (persikka tai hedelmäcocktail)
Kostutukseen:
1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun:
150
g
karkkirakeita, esim. ranskanpastilleja tms.

Ohje

  1. Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli niistä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat (4 kpl). Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 min ja jäähdytä.

  2. Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.

  3. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, levitä sille säilykehedelmiä pieninä kuutioina ja kerma-rahkaseosta. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta.

  4. Koristele nimpparisankarin lempikarkeilla. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.

  5. Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.