Valmista hunajapiparitaikina ohjeen mukaan. Tähän kakkuun ei kulu koko taikina-annos, leivo lopusta taikinasta hunajapipareita ohjeen mukaisesti.

Piparijäätelökakun voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja ottaa esille juuri ennen tarjoilua. Kostuta piparikakkupohjia, mikäli haluat niistä pehmeitä.

Toimi täyttämisessä nopeasti, jotta jäätelö ei sula. Koristele vasta ennen tarjoilua, tee se runsaasti ja näyttävästi.

Näyttävyyttä tuo kakun korkeus eli mitä enemmän kerroksia, sitä komeampi kakku. Se vaatii toki tilaa pakastimessa kakun korkeuden verran!

Ainekset 1 iso kerroskakku, n. 12:lle annosta

1
annos hunajapiparitaikinaa (linkki yllä)
Kostutus:
1-2
dl
vaniljamaitoa
Täyte:
2
l
appelsiinijäätelöä
dl
mantelirouhetta
150
g
appelsiinimarmeladia
Koristeeksi:
2-3
jäätelöpalloa
1
dl
mantelilastuja
1
dl
(tähti)karamelleja
tomusokeria
1
dl
kinuskikastiketta

Ohje

  1. Kaaviloi taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Voit kaulia taikinan suoraan leivinpaperin tai silikonialusen päälle. Ota taikinasta 2 kpl halkaisijaltaan 22 cm:n pyöreää levyä (käytä apuna esim. ruokalautasta pyörylän piirtämiseen taikinaan), 2 kpl halkaisijaltaan n. 16 cm pyöreää levyä (tee ne esim. kahvikupin asetin avulla) ja 1 kpl pieni pyörylä, halkaisijaltaan n. 10 cm (tee se esim. isoreunaisella juomalasilla).
  2. Paista nämä pohjat (isot erikseen ja pienemmät yhdellä pellillä) 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min ajan. Anna jäähtyä. Asettele pohjalevy pahville tms. tukevalle suoralle aluselle. Kostuta levyä halutessa vaniljamaidolla.
  3. Laita pohjalevylle 2-3 cm:n paksu kerros jäätelöä viipaleina vieri viereen ihan koko alueelle aina tarkalleen reunoihin asti. Levitä päälle mantelirouhe ja appelsiinimarmeladi. Laita toinen iso piparilevy päälle (kostuta) ja laita tämän jälkeen keskikokoisen levyn kokoinen jäätelökerros ja tee muu täyte kuten edellä. Tee vielä toinen samanlainen keskikokoinen kerros.
  4. Viimeiseksi kavenna taas täytteen määrää halkaisijaltaan pienimmälle kerrokselle. Lopuksi kakun päälle jää pienin piparilevy. Laita kakku heti pakastimeen. Jäisenä voit laittaa sen päälle muovipussin.
  5. Ennen tarjoilua nosta kakku tarjoilualustalle, ota päälle pari jäätelöpalloa ja ripottele koko kakulle mantelilastuja ja (tähti)karamelleja. Sihtaa lopuksi pinnalle tomusokeria ja valuta kinuskikastiketta koko luomuksen ylle.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.