Pikkukaloista saa maittavia pikkupiirasia rukiiseen kuoritaikinaan. Valmista täyte, lisää siihen halutessasi hiukan jauhoja tai suurimoita, jotta täyte on hiukan sakeampaa. Katso Kalakukon ohje.

Ainekset piirakkavuoallinen annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
2
rkl
voita
n.300
g
savustettuja tai paistettuja muikkuja
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2-3
tl
suolaa (mikäli muikuissa ei jo ole)
100
g
sipulituorejuustoa (1 ohut rasia)
n.120
g
smetanaa (1 pieni tlk)
1
rkl
sitruunamehua
Vuokaan:
voita
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä).

  2. Paista täytettä varten pannulla nopeasti sipulisilppu ja peratut muikut, ripottele pinnalle ruiskorppujauhot ja sekoita sekaan muut ainekset.

  3. Ota taikinasta pieni osa erilleen ja kauli siitä ohuita nauhoja piirakan päälle. Taputtele loppu taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

  4. Kaada täyte päälle. Laita koristenauhat ristikoksi päälle, voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.