Marja-aronia sopii hyvin happaman sitruksen kanssa täytteeksi kuohkeisiin rahkapulliin. Voit painaa täytekolon suoraan pullalevyihin (neliöpullat) tai pyöritellä kohonneesta taikinasta pikkupullia normaaliin tapaan, kohottaa uudelleen ja tehdä kohonneisiin pulliin lasilla syvennykset täytettä varten.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä pikkupullia. Kohota uudelleen kunnolla kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla. Paina kohonneisiin pulliin keskelle juomalasin pohjalla syvennys.
Voitele pullien reunat munalla, ripottele halutessasi raesokeria. Laita jokaisen pullan koloon pohjalle 1-2 tl sitrustahnaa ja täytä loppu kolo puhdistetuilla marjoilla. Sekoita loput aineet keskenään rahkaseokseksi ja jaa se marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.
Kommentteja ja keskustelua