Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinimehulla, jonka voit maustaa halutessasi sitrusliköörillä. Levitä pohjalle mansikkasurvos. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Ripottele päälle pistaasipähkinät. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Lisää ennen tarjoilua päälle tuoreet mansikat.
VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.
Kommentteja ja keskustelua