Ranskalaiset lihikset täytetään herkullisella kasvis-lammasfärssillä. Potkua ja piristystä suunmyötäiseen täytteeseen tuo pintaan sipaistu Dijonin sinappi kapristen kera. 

Ainekset 8 annosta

300
g
karitsajauhelihaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½
punainen paprika hienonnettuna
2
kevätsipulia, vihreät ja valkoiset osat hienonnettuna
1
sellerinvarsi hienonnettuna
2
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
pieni kourallinen pakasteherneitä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
oreganoa / persiljaa / basilikaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
kananmuna kevyesti vatkattuna
Mausteeksi pinnalle:
1
rkl
Dijonin sinappia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Sulata levyt huoneenlämmössä (noin 15 minuuttia) ja kaulitse jauhotetulla alustalla niin, että saat niistä leikattua stanssilla/muotila läpimitaltaan noin 10 cm:n kiekkoja. Kasaa kiekot leivinpaperin väliin ja nosta jääkaappiin viilenemään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Tee täyte: Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää valkosipuli, paprika, sipuli, selleri, pinjansiemenet ja herneet. Paista lempeällä lämmöllä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Älä ruskista. Lisää tomaattipyree ja sitruunamehu. Mausta suolalla, mustapippurilla, oreganolla, paprikajauheella ja juustokuminalla.
  3. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Nosta taikinakiekot jääkaapista ja jaa yhtä paljon täytettä jokaisen kiekon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taita kiekot kiinni puolikuun muotoisiksi, ja sulje saumat varovasti haarukalla. Penslaa kananmunalla ja paista kauniin kullanruskeiksi, 25-30 minuuttia.
  4. Sekoita sinappi, kaprikset ja öljy yhteen. Penslaa piirakat maustekastikkeella.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.