Yhdistä puutarhanhoito ja ruoanlaitto uudella tavalla!

Leivo piirakka peraten kukkapenkistä vuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa jne. 

Käytä nuoria ja pieniä kasvien lehtiä.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm annosta

Täyte:
1
l
vuohenputkea, siankärsämöä, nokkosta, pyöreälehtistä voikukkaa, maitohorsmaa
1-2
rkl
voita paistamiseen
2-3
kevätsipulia varsineen
200
g
kiinteää ricottajuustoa kuutioina
1
tl
mineraalisuolaa
tl
valkopippuria
200
g
ranskankermaa tai smetanaa
2
munaa
Pinnalle:
1
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Kerää yrtit mahdollisimman pieninä ja puhtaina isoon lävikköön. Kun lävikkö on täynnä, huuhtele lehdet lävikössä lämpimällä vedellä ja saksi pieniksi.

  3. Paista pannulla voissa silputut sipulit varsineen ja puhdistetut silputut pienet yrttien lehdet. Vain lyhyt paisto (4-5 min) riittää.

  4. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle kuutioitu tai murustettu juusto ja paistettu seos. Sekoita munat ja ranskankerma, mausta. Kaada kasviseoksen päälle. Levitä pinnalle juustoraastetta. 

  5. Paista uunin alimmalla tasolla 30-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile laittaa sekaan myös muita syötäviä luonnonkasveja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.