Tämä raikas lettukakku on täydellinen arkiherkku. Helposti valmistettavat letut yhdistyvät makeaan appelsiinitäytteeseen, joka tuo raikkautta ja herkullista makua joka suupalaan. Anna lettujen jäähtyä, pinoa ne täytteen kanssa ja koristele appelsiiniviipaleilla – loihdit hetkessä näyttävän ja maistuvan kakun, joka vie kielen mennessään!

Ainekset kakku 8-10 letusta annosta

6
dl
maitoa tai kasvipohjaista maitoa
Täyte:
1
appelsiinin kuori raastettuna
1/2-1
appelsiinin mehu
150
g
maustamatonta tuorejuustoa tai vastaavaa kasvipohjaista tuotetta
1
dl
kuohukermaa tai vispattavaa kasvikermaa
3
rkl
tomusokeria
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Päälle:
1
appelsiini
(appelsiinin kuoriraastetta)

Ohje

  1. Valmista ensin lettutaikina sekoittamalla huolellisesti lettu- ja vohvelijauho sekä neste. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi. 
     
  2. Valmista täyte. Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä. Raasta kuoren oranssi osa hienolla terällä. Purista appelsiinista mehu. 
     
  3. Vatkaa tuorejuusto ja kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää sekaan appelsiinin kuoriraaste, appelsiinin mehua ja tomusokeri. Maista ja lisää tarvittaessa vielä hieman appelsiinimehua. 
     
  4. Paista letut (8-10 kpl). Anna lettujen jäähtyä. 
     
  5. Kasaa lettukakku: laita lettujen väliin täytettä. Laita myös päällimmäiseksi täytettä. 
     
  6. Leikkaa appelsiinista kuoret pois ja viipaloi se ohuesti. Laita appelsiiniviipaleet lettukakun päälle. Voit halutessasi ripotella päälle myös hieman appelsiinin kuoriraastetta. 
Resepti:
Hannele Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.