Kaurarouhekeksit ovat rapeanpehmeä versio kaurakekseistä.  Näiden keksien taikina on cookies-tyyppinen, jolle kaurarouhe antaa rapeuden ja pähkinät sekä karpalot makua. Anna keksien jäähtyä kunnolla ja herkuttele.

Ainekset 25 annosta

½
dl
kaura- tai rypsiöljyä
75
g
voita (tai margariinia)
½
dl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
1
dl
kermaa

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Sulata rasvat ja siirappi tai hunaja ja vaniljasokeri kattilassa. Mittaa joukkoon kaurarouhe ja anna seoksen kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  3. Ota seos pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Lisää mukaan pähkinät, karpalot, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Lusikoi taikinasta pienehköjä nokareita uunipellin päällä olevalle leivinpaperille. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Painele nokareet mataliksi pyörylöiksi.

  5. Paista kaurakeksejä uunin keskitasolla 6–9 minuuttia kauniin väriseksi. Jos nokareet leviävät paistettaessa toisiinsa kiinni, leikkaa välit heti kuumana lastalla auki. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.