Ainekset 1 annos, n. 4 dl runsas kulho annosta

100
g
parsakaalia
1
porkkana tai 100 g pakasteporkkanaa
100
g
vihreitä papuja, fenkolia tai vihreää salaattia
100
g
feta- tai raejuustoa
3-4
saksanpähkinää
Tomaattisalsakastike:
1
tomaatti
1
rkl
sitruuna- tmv. makuöljyä
1
dl
taco- tai salsakastiketta
½
dl
tuoretta silputtua basilikaa
(hienonnettua valkosipulia tai mustapippuria)

Ohje

  1. Kypsennä 1 dl ateriarouhetta pakkauksen lisuke-ohjeen mukaan imeyttäen neste rouheeseen.

  2. Valmista kastike hienontamalla tomaatti silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, mausta mieluiseksi.

  3. Lohko parsakaali, viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi tai käytä pieniä pakasteporkkanoita ja pätki vihreät pavut. Kypsennä nämä kulhoissa mikroaaltouunissa tai kattilassa kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia, kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi. Jos käytät fenkolia tai salaattia, niitä ei tarvitse kuumentaa, vain pilkkominen riittää.

  4. Kokoa ruoka korkeareunaiseen isoon kulhoon. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, esimerkiksi lohkoittain tai raitoina. Levitä kastike annoksen keskelle tai päälle raitoina. Nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.