Joulu lähestyy ja nyt kaivataan helppoja joulunmakuisia vinkkejä. Kätevä idea on tehdä taatelipipareita Kauramurotaikinasta.

Kauramurotaikinassa on nimensä mukaisesti mukana kauraa eli tulee kaurakeksimäinen herkullinen maku.

Ohje on yksinkertainen ja tulos on maistuva, pikkuleivät säilyvät hyvin viileässä - mikäli niitä ei joku syö!

Jos taateleita jää, niitä voi käyttää myös torttutaikinan täytteeseen.

Ainekset 20 kpl annosta

200
g
(pehmeitä) taateleita (1 pss)

Ohje

  1. Sulata taikina. Hienonna taatelit ja sekoita taatelirouhe murotaikinaan. Leivo taikinasta kaksi paksua pellin pituista (n. 20 cm) tankoa ja aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tangot mataliksi pötköiksi.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Leikkaa pötköt kuumina vinoiksi viipaleiksi, yhdestä pötköstä tulee noin 10 viipaletta (viipaleiden leveydestä riippuen). Taateli pitää pikkuleivät mehevinä eli nämä voi leipoa hyvin tarjoilua aiemmin. Halutessaan pikkuleivät voi koristella ohuin sokerivesikuorrutusnauhoin.

VINKKI: Mausta taatelirouhe esim. 1-2 rkl rommilla, Madeiralla tms. (liota hetki rouhetta). Saat uusia makuvivahteita pikkuleipiin. Katso myös Taatelitähtien ohje tästä linkistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.