Sulata taikina. Hienonna taatelit ja sekoita taatelirouhe murotaikinaan. Leivo taikinasta kaksi paksua pellin pituista (n. 20 cm) tankoa ja aseta tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina tangot mataliksi pötköiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Leikkaa pötköt kuumina vinoiksi viipaleiksi, yhdestä pötköstä tulee noin 10 viipaletta (viipaleiden leveydestä riippuen). Taateli pitää pikkuleivät mehevinä eli nämä voi leipoa hyvin tarjoilua aiemmin. Halutessaan pikkuleivät voi koristella ohuin sokerivesikuorrutusnauhoin.
VINKKI: Mausta taatelirouhe esim. 1-2 rkl rommilla, Madeiralla tms. (liota hetki rouhetta). Saat uusia makuvivahteita pikkuleipiin. Katso myös Taatelitähtien ohje tästä linkistä.
Kommentteja ja keskustelua