Kauli voitaikinalevyjä noin puolet pidemmäksi. Levitä haluamaasi huoneenlämpöistä täytettä taikinalevylle (n. 2-3 rkl / taikinalevy). Kääri pidennetty levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laitarullatut levyt sauma alaspäin jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Leikkaa kustakin rullasta 6 viipaletta ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 min kauniin värisiksi.
Parhaillaan testailen...täytteenä pippurituorejuusto, salamirouhe ja ananasmurska sekä vähän emmentaljuustoraastetta! Epätietoisuus iski...kumpaan suuntaan kääritään? (Ohje nimittäin hiukan hämää, koska ohjeessa lukee, että sama rullaustekniikka kuin kääretortulla, joten käärin puolet toiseen suuntaan ja puolet toiseen! Nyt jää nähtäväksi millasia tulee ja miltä maistuu.
Taikinalevy rullataan pituussuuntaan eli yhdestä taikinalevystä tulee kuusi rullaa. Rullan voi kääriä toiseenkin suuntaan. Silloin kierteistä ei tule halkaisijaltaan kuitenkaan niin suuria. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen parhaillaan alkamassa kokeilla tätä reseptiä. Mutta tuo "kääri pituussuunnassa", kumpaa se nyt tarkoittaa? Ja sitten molempia täytteitä samalle levylle päällekkäin vaiko eri levyille eri täytteitä?
Erinomainen idea! Juustoraaste päällä kruunaa herkun. Sopii niin vanhempien illanistujaisiin, kuin lasten kesteihinkin täytettä vaihdellen. Helppo valmistaa. Suosittelen!