Isänpäivänä on aika hemmotella isää, mikseipä muulloinkin!

Tässä helppo herkkutorttu, jonka tekoon voivat osallistua myös lapset.

Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin.

Voit valmistaa tortun valmiiksi edellisenä iltana.

Ainekset piirakkavuoallinen annosta

Pohja:
Kypsälle torttupohjalle:
1-2
dl
kirsikka-, aprikoosi- tai rypälemehua
1-2
dl
kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
Päälle:
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
½-1
dl
sokeria
½-1
rkl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
5-6
kpl
luumuja tai satsumia
n.300
g
viinirypäleitä tai kirsikoita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Paista Kauramurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.

  2. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.

VINKKI: Katso myös Jäätelö-hedelmätorttu!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.