Bataattisose antaa kakulle kivaa mehukkuutta ja rakennetta. Kakku on vieläpä todella helppo valmistaa, vaikka ainesosalista onkin aika pitkä, sillä ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja taikina kaadetaan paistovuokaan.

Suklaakakkuun voit käyttää ylimääräiset kypsennetyt bataatit soseutettuna. Tämä resepti toimii myös eräänlaisena hävikkireseptinä. Sekoita bataattisose viileänä tai huoneenlämpöisenä taikinan joukkoon.

Taikinassa on käytetty Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja. Kauniin värin ja suklaista makua taikinalle antaa reseptissä käytetty tumma kaakaojauhe. Taikinaan lisätään myös hieman kanelia ja inkivääriä tuomaan mausteista makua. Päälle valmistetaan vielä kaunis suklaakuorrute, joka viimeistelee kakun. 

Ainekset 10 annosta

Bataatti-suklaakakku
3
dl
sokeria
¾
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
½
tl
suolaa
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1 ½
dl
maitoa
1 ½
dl
maitoa
1 ½
dl
kermaa
2
kananmunaa
150
g
voita
200
g
bataattisosetta
Kuorrute
100
g
vispi- tai kuohukermaa
100
g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli ja inkivääri isossa kulhossa.
  2. Mittaa toiseen kulhoon maito, kerma ja kananmunat. Sekoita nämä keskenään. Sulata voi ja lisää voisula nesteiden joukkoon. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon vielä bataattisose ja nostele taikina tasaiseksi lastalla.
  3. Kaada taikina noin 24-26 cm irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Voit pyyhkäistä vuoan reunoja öljyllä.
  4. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä. Paistoaika on viitteellinen, joten seuraile paistotulosta paiston aikana. Kokeile kakun kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka silloin paistamista muutaman minuutin jaksoissa, aina välillä kypsyyttä tarkistaen, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoiluastialle.
  5. Valmista kuorrute kuumentamalla kattilassa kerma lähes kiehuvaksi. Rouhi sillä aikaa suklaa hienoksi muruksi ja lisää se kuuman kerman joukkoon. Anna seistä hetki ja sekoita sen jälkeen ainekset tasaiseksi. Kaada suklaakuorrute hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä veitsellä ja anna suklaan valua hieman reunoille. Halutessasi voit pyyhkäistä reunat veitsellä tasaiseksi tai jättää valumat näkyviin. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.