Lihapullat ovat suomalaisten klassikkoruokaa.

Lihapullat voit paistaa pannulla tai uunissa. 

Kokeile vaihteeksi pestolla maustettuja lihapullia: Lisää vain taikinaan 1/2 dl punaista tai vihreää pestoa ja valmista lihapullat muuten tavalliseen tapaan.

Myös Välimeren lihapullat tuovat vaihtelua tavallisiin lihapulliin ja sopivat mahtavasti esimerkiksi juhlien seisovaan pöytään. Välimeren lihapullat saat tehtyä helposti, kun lisäät tähän perustaikinaan 100 g fetajuustoa ja 2 tl kuivattua basilikaa.

Ainekset 4-5:lle (n. 25 lihapullaa) annosta

2
dl
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1
muna
400
g
jauhelihaa
3-4
valkosipulinkynttä
½-1
dl
tuoretta yrttisilppua, esim. oregano
dl
pestokastiketta)
Lisäksi taikinaan:
1
sipuli
1
tl
suolaa
tai
1
ps
sipulikeittoainesta
1
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut yrtit sekä halutessa pestokastike.
  2. Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet turvottanut vedessä n. 5 minuuttia.
  3. Muotoile lihapullataikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä.
  4. Kypsennä pyörykät paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.

VINKKI! Tarjoa lihapullat perunoiden ja puolukkahillon tai vaihtoehtoisesti pastan ja tomaattikastikkeen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.