Kokeile vaihteeksi pestolla maustettuja lihapullia: Lisää vain taikinaan 1/2 dl punaista tai vihreää pestoa ja valmista lihapullat muuten tavalliseen tapaan.
Myös Välimeren lihapullat tuovat vaihtelua tavallisiin lihapulliin ja sopivat mahtavasti esimerkiksi juhlien seisovaan pöytään. Välimeren lihapullat saat tehtyä helposti, kun lisäät tähän perustaikinaan 100 g fetajuustoa ja 2 tl kuivattua basilikaa.
Sekoita korppujauhot kermaviiliin tai jogurttiin, lisää muna ja jauheliha. Sekoita taikinaan hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut yrtit sekä halutessa pestokastike.
Lisää silputtu sipuli ja suola tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet turvottanut vedessä n. 5 minuuttia.
Muotoile lihapullataikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä.
Kypsennä pyörykät paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min.
VINKKI! Tarjoa lihapullat perunoiden ja puolukkahillon tai vaihtoehtoisesti pastan ja tomaattikastikkeen kera.
Uutiskirjeen tekstiosassa luvattiin julkaista kuukausittain yksi resepti, joka kuuluu "perinteisistäkin perinteisimpiin". No ei ainakaan tämä kuulu, kun siinä on kermaviiliä/jugurttia, oreganoa sekä sipulin ja suolan vaihtoehtona pussi sipulikeittoainesta.
Mutta erinomainen resepti tämä silti on, kiitos!
Tiesittehän, että ruotsinmaalaisten perinteiseen joulupöytään kuuluu lihapullia? Ja jotain prinssinmakkaroita vai mitä ne ovat. Miksei voisi kuulua suomalaistenkin, jos sattuu pitämään niistä? Tottakai voi!